Over

Belinda Vermeer

Sopraan Belinda Vermeer (1990) werd geboren in Haarlem. Zij heeft een bruikbare stemomvang van 5 octaven en is gespecialiseerd in zowel klassieke als lichte muziek.

Ze komt uit een hecht gezin met liefde voor het vak. Ze is afgestudeerd aan de Dutch Academy for Performing Arts, waar zij als vocalist is opgeleid in diverse stijlen muziek. Na in de finale van TV Programma "Holland's Got Talent (2011)" te hebben gestaan, trad zij als soliste onder meer op tijdens de 2de theater tournee van de muziekformatie “L.A. The Voices”.

Ze heeft voor de Koninklijke familie opgetreden in het Beatrix theater in in Carré gestaan.

Ze zingt beroemde werken uit Opera, Musical, Film en Operette, klassiekers als “Time to Say Goodbye” en “You raise me up” uit het Cross-Over genre, Jazz songs die we kennen van onder andere Frank Sinatra en Nat King Cole en tevens pareltjes uit het oeuvre van de Nederlandstalige muziek. 

Inmiddels heeft ze ook een aantal eigen nummers uitgebracht, waaronder het prachtige "Ik laat je gaan", "het Ja-woord", speciaal ontwikkeld voor bruidsparen en het romantische "Ik leef weer door jou" als ode aan de liefde.

 

Belinda: “Bij ons thuis werd altijd muziek gemaakt. Van kleins af aan vond ik het al geweldig om naar mijn ouders te luisteren als zij aan het werk waren. Spelenderwijs werd op die manier de ene na de andere aria als het ware met de paplepel naar binnen gegoten. Zo groeide mijn voorliefde voor klassieke muziek en leerde ik bijvoorbeeld gemakkelijk tweede stemmetjes te zingen.”


In bioscoopfilms is Belinda ook regelmatig te horen. Voor diverse animatiefilms heeft ze diverse karakters een stem gegeven. Ook de liedjes in de films zijn geschreven of vertaald en ingezongen door Belinda.

 

Liefde

voor muziek